12.16.2008

Inginku kongsikan bersama sahabat-sahabat pembaca sekalian...yang mana kata-kata ini, menjadi obor pembakar semangatku...

" Bukanlah kita ingin menunjukkan diri ini HEBAT, tetapi, PEJUANG AGAMA ALLAH mesti menjadi orang yang HEBAT".

dan, ada seorang kakak berpesan,bagaimana kita nak tunjukkan ke'IZZAH an Islam andai hanya tahu berdiam diri dan tidak menonjolkan diri??

Wallahua'lam... nak g sambut besday kawan ni..

JanGan kAu teRlePas!

Bismillahirrahmanirrahim..
kubiarkan ianya bersawang lagi..

pabila hatiku merasa sesak..akanku coretkannya di sini...di samping Allah pendengar setiaku..insyaAllah.

inginku pesan pada diri ini... dan para pelayar sekalian... pabila kalian punyai peluang dan keinginan, janganlah dilepaskannya... seandainya dilepaskan dengan sengaja, tanpa berusaha, pasti penyesalan terbuku di hati, lantas, hati ini menjadi sesak dan kecewa dengan tindakan sendiri yang membeku seperti batu.

Aku ingin menjadi yang terbaik!! tetapi, apa usahaku ke arah itu?? selalu merasa "tak perlah", "nantilah", "orang lain la pulak".. huh...sesungguhnya, kejayaan itu tidak datang bergolek. pastinya mendambakan usaha dan kesungguhan di samping tawakkal.

Astaghfirullah...."kenapa tidak aku lakukan itu ketika itu??" persoalan ini acapkali menghantui diriku pada hari-hari yang dilalui... gerunku pabila seandainya faktor-faktor kejayaanku sedikit sebanyak turut dipengaruhi oleh perkara-perkara yang sepatutnya aku mampu lakukan, tapi, aku berfikir-fikir untuk lakukannya atau tidak...tetapi keputusan yang dicapai adalah tidak lakukannya.

Wallahua'lam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...