1.29.2010

SUNGAI DI BAWAH LAUTAN


J ika anda seorang penyelam, maka anda harus mengunjungi Cenote Angelita, Mexico. Disana ada sebuah gua. Jika anda menyelam sampai kedalaman 30 meter, airnya air segar (tawar), namun jika anda menyelam sampai kedalaman lebih dari 60 meter, airnya menjadi air asin, lalu anda dapat melihat sebuah "sungai" di dasarnya, lengkap dengan pohon dan daun daunan.
SUBHANALLAH!Namun pengkaji mengatakan, itu bukanlah sungai biasa, itu adalah lapisan hidrogen sulfida, namun nampak seperti sungai... luar biasa bukan? Lihatlah betapa hebatnya ciptaan Allah s.w.t.


~dipetik dari email~

1.28.2010

KCB : dari BUDI bertukar CINTA


Bismillahirrahmanirrahim...
lama kiranya aku tak mencoretkan awangan minda ku dalam blog ni..

Kehangatan filem Ketika CInta Bertasbih, makin reda bagi pihakku. cuma, ada 1 analogi yang boleh kupetik dari kisah ni, yang mana di saat saudara Khairul Azzam menolong saudari Anna Altafunnisa', di saat itulah bermula segala macam perasaan, terutamanya, CINTA kukira, bermula dari hati budi yang baik, yang sanggup membantu seseorang yang berada dalam kesempitan, di akhirnya terbit rasa suka dan cinta, lantas mengimpikan untuk menjadi pasangan hidup.
Isu yang ingin kutimbulkan, kadangkala, kita hanya memandang budi yang dicurahkan oleh manusia kepada kita, dan berasa sangat berterima kasih padanya, namun, adakah dengan mudah perasaan cinta dan kasih itu wujud dalam hati kita pada segala budi dari Pemberi Rezeki setiap hari dalam hidup kita???? Amat susah untuk lahir perasaan tu... kenapa??? jawapannya, kerana manusia itu sikapnya tidak bersyukur.

Wallahua'lam..peringatan untuk diriku jua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...